Η Mozilla Κυκλοφορεί Το Popcorn Maker

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
14/11/2012 από
Zeoz

Η Mozilla’s Κυκλοφορεί Το Popcorn Maker 1,0.  Η δημιουργία της εταιρείας πρόκειται για μία σουίτα βίντεο-μοντάζ  στο διαδίκτυο.
Το Popcorn Maker καθιστά εύκολο να τραβήξετε οποιοδήποτε περιεχόμενο από διαδίκτυο (και όχι μόνο) σε ένα δοχείο να το επεξεργαστείτε και στη συνέχεια να το δημοσιεύσετε πίσω στο web.

Η HTML5 κάνει το βίντεο άλλο ένα στοιχείο της HTML – επεξεργάσιμο, hackable, remixable.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα στοιχεία, να κάνει χρήση JavaScript για να συμπληρώσει το βίντεο με πληροφορίες, όπως τοποθεσία, λεπτομέρειες για τους ανθρώπους και τα θέματα, υπότιτλους, Twitter feeds, τρέχουσες πληροφορίες για τον καιρό, συνδέσμους και πολλά άλλα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά εργαλεία που κάνουν εύκολη τη δημιουργία διαδραστικών βίντεο στο διαδίκτυο, κάτι στο οποίο το Popcorn Maker έρχεται να δώσει λύση.

Το Popcorn Maker είναι ένα δωρεάν online πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με  Drag-and-drop interface  που καθιστά εύκολο να τραβήξει όλα τα είδη περιεχόμενου από τον Παγκόσμιο Ιστό στο βίντεο σας. Για παράδειγμα, προσθέστε φωτογραφίες, χάρτες, συνδέσμους,  βίντεο σε pop-ups,  καταχωρήσεις Wikipedia, Twitter widgets με σχετικές αναζητήσεις hashtag και ούτω καθεξής.

Όπως θα περίμενε κανείς από τους δημιουργούς του Firefox, το Popcorn είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου σε web τεχνολογίες (καθαρή HTML, CSS και Javascript). Το Popcorn Maker 1.0 είναι ένα πραγματικά εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα ανεξάρτητα από το ποια εργαλεία χρησιμοποίησαν για να το χτίσουν.

Για να ξεκινήσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξετε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε. Η προσθήκη ενός βίντεο γίνετε με επικόλληση του link από το YouTube, Vimeo ή Soundcloud. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε άμεσα το αρχείο σας.

Μόλις έχετε την βάσης σας (ή βίντεο) στο popcorn, το να προσθέσετε στοιχεία είναι απλό. Αρπάζοντας ένα από τα «γεγονότα» από την δεξιά πλευρά του editor και σύροντας τα πάνω, είτε στο stage είτε στο ίδιο το βίντεο είτε στο timeline. Μετά, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, να αλλάξετε το μέγεθος του, να το μετακινήσετε, να το κάνετε να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που εσείς θέλετε.

Όταν τελειώσετε  απλά κάντε κλικ στο share link και το Popcorn Maker θα σας δώσει ή ένα σύνδεσμο ή ένα ενσωματωμένο κώδικα που μπορείτε  να επικολλήσετε οπουδήποτε στο διαδίκτυο.

Για να ξεκινήσετε, πηγαίνετε στο  Popcorn Maker site. Αν θέλετε να δείτε μερικά παραδείγματα, δείτε τα νέα έργα του Popcorn Maker στο Webmaker.org. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πώς λειτουργεί το Popcorn Maker, ελέγξτε έξω το Mozilla Hacks blog post  και παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.