Ενσωμάτωση Του Σχεδιασμού Webstore Με Επωνυμία, Λειτουργικότητα Και Παρουσία Offline

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
17/04/2013 από
Zeoz

Κάθε ιστοσελίδα αποτελείται από δύο στοιχεία – την εμφάνιση και το περιεχόμενο. Η εμφάνιση και το περιεχόμενο συμβάλλουν στην επωνυμία του webstore μας. Η επωνυμία αντικατοπτρίζει τη θέση που καταλαμβάνει το κατάστημα στο ανθρώπινο μυαλό. Ένα άλλο βασικό στοιχείο ενός δικτυακού τόπου είναι η χρηστικότητα της – Επιπλέον, ένα webstore το οποίο έχει offline παρουσία πρέπει να αντανακλά τα βασικά στοιχεία αυτής της παρουσίας, με τη μορφή των χρωμάτων, mission, vision, το tagline και τη συνολική εμφάνιση.

Integrating-Webstore-Design

Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού Webstore

Ένας δικτυακός τόπος θα πρέπει να βελτιωθεί για τις μηχανές αναζήτησης και την εμπειρία του χρήστη. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σε μια ιστοσελίδα είναι το κλειδί για την επικοινωνία του περιεχομένου. Μην χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό π.χ. Serif και Sans Serif, χρησιμοποιήστε ένα από τα δύο. Οι καλές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν μερικές γραμματοσειρές και μόνο αυτές που σχετίζονται μεταξύ τους.

Η διάταξη σελίδας θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να κάνει την πλοήγηση εύκολη για τον χρήστη. Κάθε σελίδα του δικτυακού τόπου θα πρέπει να διαθέτει συνεπή διάταξη σελίδας για ομοιομορφία. Η κωδικοποίηση του θα πρέπει να είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Ο εικαστικός σχεδιασμός θα πρέπει να είναι ελκυστικός για τα μάτια.

Η απλότητα είναι φίλος τόσο του web designer όσο και του χρήστη. Σχεδιάζουμε με βάση τις συμβάσεις. Ας μην προσπαθήσουμε να καινοτομήσουμε πολύ. Ας βεβαιώσουμε την έντονη και εύκολη επικοινωνία μέσω των ιστοσελίδων. Ας θυμηθούμε ότι τα λευκά διαστήματα στις ιστοσελίδες μειώνουν την επεξεργασία του εγκεφάλου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα του web design – το σχεδιασμό, το μέγεθος, την αντίθεση, το χρώμα και τη θέση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική αντίληψη των χρηστών.

Χρηστικότητα

Όταν βάζουμε την εμπειρία του επισκέπτη πάνω απ ‘όλα, τότε επικεντρωνόμαστε στη χρηστικότητα. Η επιτυχία ή η αποτυχία της ιστοσελίδας μας εξαρτάται από την εμπειρία του χρήστη (UX). Η εύρεση πραγμάτων στην ιστοσελίδα μας πρέπει να είναι το ίδιο εύκολη για τον επισκέπτη όσο και μια αγορά.

Για να εξασφαλιστεί η χρηστικότητα, θα πρέπει να μελετήσουμε αναλύσεις ιστοσελίδων, τις καλύτερες πρακτικές σε online επιχείρηση και τις ανάγκες της επιχείρησης μας και των πελατών μας και να τα συνδυάσουμε αυτά για να δημιουργήσουμε μια πολύ εύκολη στη χρήση της ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ολοκληρωμένο μεμονωμένο στοιχείο.

Η χρηστικότητα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει επίσης να αντανακλά τις ανάγκες του προσωπικού marketing, καθώς και του προσωπικού design στην επικοινωνία και στην προσέλκυση μεμονωμένων επισκεπτών. Δημιουργώντας ένα θετικό προφίλ του web store μας κάνοντας το χρηστικό, είναι το κλειδί που εξασφαλίζει τις συνεχείς επισκέψεις από τους πελάτες.

Επωνυμία

Η επωνυμία είναι μια έννοια μάρκετινγκ που είναι στενά συνδεδεμένη με την τοποθέτηση. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ψυχολογικής κατάστασης στο μυαλό και συνδέει την ιστοσελίδα μας με ορισμένα συναισθήματα του ατόμου. Τα συναισθήματα μπορεί να είναι ευτυχία, νοσταλγία, κομψότητα, ολότητα και απλότητα.

Το σήμα πρέπει να είναι εύκολο έτσι ώστε να μην ξεχαστεί. Μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του εμπορικού σήματος της ιστοσελίδας, το slogan είναι απαραίτητο για να κάνει το εμπορικό σήμα αξέχαστο στο μυαλό. Το λογότυπο του σχεδιασμού θα πρέπει να είναι κομψό και να προκαλεί συναισθήματα που θέλουμε οι πελάτες μας να συνδέσουν με το προϊόν.

Το Logo, Icon και Favicon θα πρέπει να ενοποιηθούν με συναισθηματική προσέλκυση. Εμφανίζουμε εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα μας σε σχέση με δωρεάν e-mail. Αυτό δημιουργεί μια επαγγελματική εικόνα. Κάθε email πρέπει να φέρει στο σύνδεσμο του website μας την υπογραφή του. Προβάλλουμε ένα καλογραμμένο “Σχετικά με μας” που φέρει ένα θετικό συναίσθημα για την επιχείρηση.

Ενσωματωμένη παρουσία Offline

Η offline παρουσία θα πρέπει να ενσωματωθεί με το webstore, μέσω παρόμοιων χρωμάτων και θέματος εκτός από το λογότυπο και το slogan. Το online ηλεκτρονικό κατάστημα μας θα πρέπει να είναι μια επέκταση του offline webstore μας και να το αισθανόμαστε σαν ένα άλλο μέρος της επιχείρησής μας.

Οι άνθρωποι που επισκέπτονται το online ηλεκτρονικό κατάστημα μας θα πρέπει να θυμούνται και την offline επιχείρησή μας (αν την έχουν δει) και αντίστροφα. Αυτό είναι το branding εν δράσει προκαλώντας τα ίδια συναισθήματα στο μυαλό τόσο στην offline όσο και στην online παρουσία μας. Ας ενώσουμε το branding, το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα για να δώσουμε στον πελάτη μας μια πλήρη συναισθηματική εμπειρία τόσο online όσο και offline.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.