Γίνε Καλύτερος Designer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
3/03/2013 από
Zeoz

Όταν σχεδιάζετε, μπορεί να είναι εύκολο να επαναλάβετε να κάνετε ό, τι λειτούργησε στο παρελθόν, χωρίς απαραιτήτως να σκεφτείτε περισσότερο και σε μεγαλύτερο βάθος τα προβλήματα του σχεδιασμού στην πράξη. Είναι ένα πράγμα να «Τιμάτε τα σχεδιαστικά σας μοτίβα», αλλά αποφύγετε να γλιστρήσετε σε κατάσταση «design-zombie». Αναρωτηθείτε, «Τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει καλύτερο;»

Πάρτε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε εκ των προτέρων, το αν η λύση του σχεδιασμού είναι ή δεν είναι απλώς μια αντανάκλαση του τι έχει γίνει στο παρελθόν (είτε από εσάς ή άλλους σχεδιαστές), ή αν έχει τη δυνατότητα να είναι κάτι πραγματικά μοναδικό και ιδιαίτερο . Αντί να γυρίζετε και να καίτε τα έργα, χρησιμοποιήστε την ευκαιρία και τον προσδιορισμένο χρόνο, για να ωθήσετε τα όρια και να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά καινοτόμο. Είμαστε τυχεροί που εξακολουθούμε και είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο μας το 2013, γι ‘αυτό θα πρέπει να αρπάξουμε και να αδράξουμε την ευκαιρία.

Γίνετε Κινητήριος Μοχλός

Gears

Σε κάποιο σημείο στην καριέρα μου ένιωσα ότι είχα σταθεροποιηθεί. Ο μάρκετερ θα δημιουργούσε ένα wireframe, εγώ θα το σχεδίαζα, κάποιος άλλος θα το κωδικοποιούσε. Αυτό ήταν η δουλειά μου ως σχεδιαστής, έτσι δεν είναι; Κάνω όμορφα τα πράγματα; Μπορείτε να καείτε γρήγορα αν κλειστείτε στο καβούκι σας. Να μην φοβάστε να βγείτε έξω από τις «απαιτήσεις» της δουλειάς σας. (Απλώς μην μπείτε στα πόδια κανενός). Διαβάστε περισσότερα βιβλία, αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, δείξτε πρωτοβουλία και θα μετατρέψετε τον εαυτό σας σε κινητήριο μοχλό. Αν είστε πολυτάλαντος, είστε πιο επιθυμητός – και πιο δύσκολος να αντικατασταθείτε. Για να μην αναφέρουμε ότι σας κάνει απλά να νιώθετε πιο υπερήφανοι, πιο σίγουροι και πιο ολοκληρωμένοι. Είναι ευχάριστο να νιώθετε πιο έξυπνος. Αυτή τη χρονιά, γίνετε (ή συνεχίστε να βελτιώνεστε σε) ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

■ Ένας σχεδιαστής που μπορεί επίσης να κωδικοποιεί
■ Ένας σχεδιαστής που είναι ένας καλός συγγραφέας
■ Ένας σχεδιαστής που ξέρει μάρκετινγκ

Διαχειριστείτε το χρόνο καλύτερα

time

Στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ήμουν ομολογουμένως φρικτός στο να υπολογίζω πόσο χρόνο θα μου πάρει να ολοκληρώσω κάτι. Αν δεν τελείωνα τη δουλειά μου στο γραφείο, θα την έπαιρνα στο σπίτι για να την τελειώσω. Εκείνη την εποχή, δε μου φαινόταν λάθος να χρησιμοποιήσω προσωπικό χρόνο για να ολοκληρώσω τη δουλειά, σχεδόν σαν να μην μετρούσε στη συνολική διάρκεια του έργου ή κάτι τέτοιο. Λάθος. Χρειάζεστε προσωπικό χρόνο για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε. Το πιο πιθανό είναι, εάν δεν έχετε τελειώσει τη δουλειά σας σε μια κανονική εργάσιμη ημέρα 9-10 ωρών (εκτός περιστάσεων μείωσης) κάτι πάει λάθος. Είτε οι προθεσμίες ή ο φόρτος εργασίας δεν είναι ρεαλιστικά ή η διαχείριση του χρόνου σας , χρειάζεται λίγη δουλειά.

Όταν εργάζεστε σε κάτι, προσπαθήστε να παρακολουθείτε καλύτερα το χρόνο που δαπανάτε για το έργο. Αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο όταν / αν σχεδιάζετε να αναλάβετε ανεξάρτητη εργασία και χρεώνετε ωριαίες τιμές. Αν είστε σαν κι εμένα, έχετε πολλά μικρά καθήκοντα, όπως έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, RSS feeds, τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ. που έχουν την τάση να συσσωρεύονται και να απορροφούν όλο το χρόνο.

Αυτό μπορεί να εμποδίσει τα μεγαλύτερα, πιο σημαντικά έργα. Δοκιμάστε κάτι όπου επικεντρώνεστε εντατικά σε ένα έργο για ένα χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια αλλάζετε και επικεντρώνεστε σε διάφορες υποχρεώσεις για άλλο χρονικό διάστημα. Αν παίρνετε freelance εργασία παράλληλα με την πλήρους απασχόλησης εργασία σας, ορίστε συγκεκριμένες ώρες για να αφιερώσετε σε αυτό το έργο και μην αναλαμβάνετε περισσότερα από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε.

Παρακολουθήσετε καλύτερα το χρόνο σας. Θα πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πού πηγαίνει ο χρόνος και με την πάροδο του χρόνου θα δείτε την αποτελεσματικότητά σας και την παραγωγικότητά σας να αυξάνονται. Θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το χρόνο σας για ωριαία σχέδια, που θα κάνει πιο χαρούμενους και εσάς και τον πελάτη/εργοδότη σας.

Διαθέστε χρόνο για να προσφέρετε πίσω

«Η δουλειά που κάνετε ενώ χρονοτριβείτε, είναι ίσως η δουλειά που πρέπει να κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.»

Φαίνεται προφανές, αλλά ειλικρινά δεν είχα καμία ιδέα, ότι η δημιουργία layouts plugins κτλ, ήταν κάτι που θα μπορούσα πραγματικά να το ακολουθήσω ως μια καριέρα. Ήθελα να βρουν και οι άλλοι την ίδια χαρά και το πάθος για το σχέδιο και την κωδικοποίηση που είχα κι εγώ. Έτσι, λίγο μετά από αυτή την αποκάλυψη, άρχισα να γράφω tutorials βήμα προς βήμα, για το πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας , με την ελπίδα να εμπνεύσω και άλλους να μάθουν πώς να σχεδιάζουν, επίσης.

Είναι καλό να μοιραζόμαστε ό, τι γνωρίζουμε. Δεν χρειάζεται να είστε ο πρώτος, θα βοηθήσετε αν είστε απλώς ο πρώτος που θα βρουν.

Δημιουργήστε μια μεγάλη πηγή για άλλους σχεδιαστές, όπως Photoshop Brushes, υφές, ή mockups UI. Αν είστε ένας σχεδιαστής που αγαπάει το γράψιμο, επωφεληθείτε από την ευκαιρία γράφετε σε blogs που δέχονται προσκεκλημένους συντάκτες, όπως το WDF. Αν είστε ένας σχεδιαστής που αγαπάει την κωδικοποίηση, δημιουργήστε ένα plugin ανοιχτού κώδικα και δημοσιεύστε το στο Github ή συνεισφέρετε το στο WordPress. Αν είστε ένας σχεδιαστής που αγαπάει να συναντά ανθρώπους, φιλοξενήστε ένα podcast ή μια εκδήλωση δικτύωσης.

Διαθέτοντας χρόνο να προσφέρετε πίσω στην κοινότητα, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα και φήμη. Θα σας τοποθετήσει ως εμπειρογνώμονα και θα σταθεροποιήσει την παρουσία σας στην κοινότητα. Φροντίστε για το προσωπικό σας SEO. Ο συσχετισμός του ονόματός σας με όσο περισσότερο επαγγελματισμό στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε κλάδο. Αλλά το πιο σημαντικό, το να προσφέρετε πίσω θα σας κάνει να νιώσετε καλά.

Γίνετε ένας Καλύτερος Σχεδιαστής

Web-Design-Ideas-for-20121

Όπως και η απόφαση να τρώτε πιο υγιεινά, ή να ασκείστε περισσότερο, το να γίνετε ένας καλύτερος σχεδιαστής είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Όλα καταλήγουν στο να προσδιορίσετε τι είδους σχεδιαστής θέλετε να γίνετε και στη συνέχεια να το διασπάσετε σε βραχυπρόθεσμους εφικτούς στόχους. Για να έρθω πιο κοντά στο ιδεώδες μου να γίνω καλύτερος σχεδιαστής το τρέχον έτος, σκοπεύω να επεκτείνω περισσότερο τα όρια, να συνεχίσω να μαθαίνω και να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για να εμπνεύσω τους άλλους. Ποια ήταν η δική σας Απόφαση για το Νέο Έτος και πώς σκοπεύετε να επιτύχετε το στόχο αυτό;
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.