Βοηθούν Τελικά Οι Σχολές Τέχνης Στην Επιτυχία;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
15/06/2013 από
Zeoz

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να εισέλθουμε στο χώρο και σιγά-σιγά να χτίσουμε τις επιχειρήσεις μας, και βέβαια έχουμε μάθει από τα δικά μας λάθη. Θα πρέπει να ενισχύουμε με τη σειρά μας την επόμενη γενιά, λειτουργώντας ως μέντορες και δάσκαλοι έτσι ώστε να μην κάνει τα ίδια λάθη με εμάς, και να μην συνθλίβεται από αμφισβητήσιμους πελάτες.

Οι νέοι επαγγελματίες, αφού διαπραγματευτούμε τη χρήση των συμβάσεων, και όχι την ελεύθερη εργασία σε αυτές, θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της φήμης ότι οι διαφημιστές δεν σπατάλησαν το χρόνο τους σκιτσάροντας στα τετράδια τους, αλλά είναι δημιουργικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες που είχαν λύσεις σε προβλήματα για τις ανάγκες γραφικού σχεδίου ή του εμπορικού ονόματος κάθε επιχείρησης.

Είμαστε νευρικοί για να γίνουμε επαγγελματίες;

Βοηθώντας ανθρώπους χωρίς επαγγελματική κατάρτιση είναι κάτι αρνητικό προς αυτούς που πραγματικά προσπαθούν. Όπως είναι εμφανές, σχολές καλών τεχνών “ρίχνουν” στην αγορά εργασίας ανθρώπους χωρίς γνώσεις και που με την πρώτη ευκαιρία θα εκμεταλλευτούν μέσω της δουλειάς τους ανυποψίαστους πελάτες.

Υπάρχει μια συνεχή ροή των νέων διαφημιστών που ανεβάζουν τις δουλειές τους σε LinkedIn ομάδες, καθώς και άλλες ομάδες σχεδιασμού που είναι online, ζητώντας ανατροφοδότηση. Αλλά δεν θέλουν πραγματικά ανταπόκριση. Θέλουν θαυμασμό.

Το ερώτημα είναι; Γιατί να μην είναι ευχαριστημένοι με τα portfolio τους και τις ικανότητες τους μετά την αποφοίτησή τους από μια σχολή καλών τεχνών;

Τι λείπει από την εκπαίδευση μας;

Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς, οι περισσότερες σχολές τέχνης δεν ενδιαφέρονται αρκετά για να διδάξουν την προετοιμασία του portfolio, τη σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων και άλλων ανωτέρου επιπέδου δεξιοτήτων στους φοιτητές. Δεν υπάρχει κανένα μάθημα ή τουλάχιστον κανένα πλήρες μάθημα για επαγγελματικές πρακτικές. Μόνιμοι δάσκαλοι μπορεί να μην είναι επαγγελματίες και να έχουν χάσει την επαφή με τις τρέχουσες τάσεις του χώρου. Οι περισσότερες σχολές βασίζονται στο να επισκέπτονται επαγγελματίες για να διδάξουν μερικές πρακτικές συμβουλές.

businessman drawing a diagram with the balance between time, quality and money in a project development

Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα που διδάσκονται σε κολέγια και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, οι μαθητές δεν μπορούν απλώς να αποφοιτήσουν με ένα δίπλωμα και ένα βιογραφικό και να εισέλθουν σε μια δουλειά της επιλογής τους. Δεν πρέπει να παρουσιάζουμε μόνο ένα portfolio με δουλειά επαγγελματικής βαρύτητας, αλλά τις περισσότερες φορές, να ξέρουμε πώς να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις freelance και, αυτό σημαίνει να γνωρίζουμε marketing (που περιλαμβάνει αποτελεσματικά social media), πωλήσεις, να έχουμε ικανότητες διαπραγμάτευσης, λογιστικών και ικανότητα στο να ακούμε τι μας λένε οι άλλοι(το οποίο είναι παράξενο για τους περισσότερους εσωστρεφείς τύπους). Πάνω από όλα, θα πρέπει να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες μας με τη νέα τεχνολογία, να αλλάζουμε το λογισμικό και τις γλώσσες προγραμματισμού.

Πώς να συμπληρώνουμε την εκπαίδευσή μας;

Γιατί λοιπόν οι σχολές τεχνών να μην λαμβάνουν μέτρα και να προετοιμάσουν τους μαθητές για τη σταδιοδρομία τους; Γιατί δεν είναι απαίτηση τα μαθήματα πειθαρχίας; Γιατί δεν είναι απαίτηση η προετοιμασία του portfolio για παραπάνω από ένα χρόνο για κάθε μαθητή; Επειδή πολλές σχολές τέχνης έχουν αποτύχει να παρέχουν στους φοιτητές τους τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν.

Αυτό μας αφήνει με το ερώτημα του πόσο αφοσιωμένοι είναι οι μαθητές για να μπορέσουν να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη καριέρα. Ας δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε:

• Να βρούμε έναν μέντορα ή εταιρία για πρακτική άσκηση, ενώ είμαστε ακόμα στη σχολή και να κρατήσουμε το στόμα μας και τα μάτια μας κλειστά, αλλά τα αυτιά και το μυαλό ανοιχτό στα μαθήματα που έχουν να προσφέρουν.

• Να διαβάσουμε την πληθώρα των άρθρων στο διαδίκτυο για τις επιχειρήσεις, τον τύπο τους, τα portfolios, κλπ. και να εξετάσουμε όλες τις απόψεις.

• Να ενταχθούμε σε μια επαγγελματική δημιουργική οργάνωση, να κάνουμε τις επαφές μας και, για άλλη μια φορά, να κάνουμε ερωτήσεις, αλλά και να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό σε ό, τι μεταδίδεται, κάτι το οποίο είναι χρυσός κανόνας για αρχάριους.

• Να καταλάβουμε ότι μια δημιουργική καριέρα σημαίνει ότι θα πρέπει να εξελίσσεται, πάντα να μαθαίνουμε (συνήθως μέσα από τα λάθη, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν ως μαθήματα και όχι ως αποτυχίες) και πάντα πηγαίνοντας το ταλέντο μας στο επόμενο επίπεδο.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.