Έξυπνοι Τρόποι Για Να Εξοικονομήσουν Χρήματα Οι Σχεδιαστές

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
26/01/2013 από
Zeoz

Κάθε φορά που επιλέγετε μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία, όπως το web design, να περιμένετε ένα μείγμα από θριάμβους και προκλήσεις. Μία απ’ αυτές τις προκλήσεις είναι σίγουρα η οικονομική. Αλλά, αν βρείτε τρόπους να λειτουργήσετε μέσα σε έναν προϋπολογισμό, θα είστε σε θέση να μεγιστοποιήσετε τα χρήματα που θα κερδίζετε, κάνοντας παράλληλα τη δουλειά που αγαπάτε.
Είτε είστε νέος απόφοιτος, είτε νέος ελεύθερος επαγγελματίας ή απλά περνάτε μια ύφεση στον κλάδο σας, παρακάτω είναι μερικοί απλοί, αλλά πρακτικοί τρόποι που βοηθούν τους σχεδιαστές web να μειώσουν το κόστος και να εξοικονομήσουν χρήματα.

moneyphone

1. Οικονομία στο λογισμικό

Σε γενικές γραμμές, τα πιο δαπανηρά αντικείμενα στον προϋπολογισμό ενός ανεξάρτητου web designer, είναι ένας υπολογιστής και εφαρμογές λογισμικού. Ενώ η παράλειψη του υπολογιστή θα ήταν δύσκολη, οι σχεδιαστές με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα σε λογισμικό. Με τον αυξανόμενο αριθμό μικρών ανεξάρτητων προγραμματιστών να δημιουργούν υψηλής ποιότητας προϊόντα, είναι πιθανό να βρείτε δωρεάν εφαρμογές, ή εναλλακτικές λύσεις των κορυφαίων εταιρειών σε λογικές τιμές.
Ξεκινήστε με την online αναζήτηση για πηγές που προσφέρουν ποιοτικό λογισμικό δωρεάν, όπως το Komodo Edit. Αν χρειάζεστε λογισμικό με λίγα περισσότερα «κουδούνια και σφυρίχτρες», πολλά φθηνά προγράμματα είναι διαθέσιμα για κάτω από $ 50, όπως το Web Easy Professional. Αυτά τα προγράμματα συχνά λειτουργούν καλά σε σύγκριση με πιο ακριβές επιλογές, όπως είναι τα προϊόντα Adobe των $ 400. Πρόσφατα επίσης η adobe έδωσε δωρεάν το CS2

2. Γίνετε λιτός

Τα σπουδαιότερα περιουσιακά σας στοιχεία ως web designer είναι η γνώση σας και οι δεξιότητές σας- όλα τ’άλλα είναι βιτρίνα. Μία από τις καλύτερες μεθόδους για να μειώσετε το κόστος είναι να μειώσετε τα γενικά σας έξοδα. Πώς; Απλό: σταματείστε να πληρώνετε για χώρους γραφείου και μετακινήστε την εργασία σας στο σπίτι σας. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε το μεγάλο ποσό του ενοικίου, αλλά θα εξαλείψετε επίσης το χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύετε για την καθημερινή σας μετακίνηση. Επιπλέον, με την επαγγελματική στέγη στο σπίτι, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα μέρος του ενοικίου, ή του στεγαστικού δανείου σας και των σχετικών δαπανών, όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ως επιστροφή φόρου.
Ίσως επίσης, να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διακόψετε το σταθερό σας τηλέφωνο και να στηριχθείτε αποκλειστικά και μόνο στο κινητό σας. Και εξετάστε το ενδεχόμενο να μειώσετε το κόστος προμηθειών σας συμμετέχοντας σε ομάδες όπως το Freecycle, όπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα δωρεάν.

3. Βρείτε freebies

free

Οι σχεδιαστές Web χρειάζονται συχνά να βρουν εικόνες και να δημιουργήσουν στοιχεία για σχέδια, τα οποία μπορεί να είναι δαπανηρά. Ωστόσο, αμέτρητες δωρεάν online πηγές είναι διαθέσιμες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, όπως φωτογραφίες, εικόνες clip art, έτοιμα εικονίδια και θέματα WordPress. Είτε χρειάζεστε ένα μοναδικό πίνακα ρυθμίσεων, ένα ελκυστικό εικονίδιο για καλάθι αγορών, ή ένα δημιουργικό background, κυνηγήστε τα freebies που είναι κατάλληλα και μην τινάζετε το πορτοφόλι σας στον αέρα.

4. Ανταλλαγή Υπηρεσιών

Trade Services

Ως επαγγελματίας web designer, έχετε ένα ταλέντο από το οποίο οι περισσότερες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ωφεληθούν. Ομοίως, αν χρειάζεστε ειδική τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών υπολογιστών, high-end εκτύπωση για μια παρουσίαση, ή περιεχόμενο από έναν ταλαντούχο συντάκτη, αναζητήστε άτομα που είναι πρόθυμα να ανταλλάξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους με τα δικά σας. Περιορίστε τις άσκοπες εκτός προϋπολογισμού δαπάνες αφιερώνοντας λίγες ώρες για να δημιουργήσετε ένα λογότυπο, φυλλάδιο ή διάταξη σε αντάλλαγμα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Ταυτόχρονα, θα εμπλουτίζετε το χαρτοφυλάκιό σας και θα χτίζετε πολύτιμες σχέσεις.

Απλά βεβαιωθείτε ότι όταν ανταλλάζετε τις υπηρεσίες σας, λαμβάνετε κάτι ισάξιο σε αντάλλαγμα. Και μην χαρίζετε τις υπηρεσίες σας.
Βάλτε ένα τέλος στις δωρεάν δουλειές για συγγενείς και φίλους, και αφιερώστε τον έξτρα χρόνο στην επαγγελματική σας ανάπτυξη και την απόκτηση πελατών που πληρώνουν.

5. Εκπτώσεις

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο είναι να αγοράσετε το πρώτο προϊόν που θα δείτε μπροστά σας. Στο χρόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε έναν καφέ, θα μπορούσατε να κάνετε λεπτομερή αναζήτηση για να συγκρίνετε τιμές, να βρείτε πωλήσεις και να εντοπίσετε εκπτωτικούς κωδικούς. Να επισκέπτεστε συχνά ιστοσελίδες αφιερωμένες στην υποστήριξη των καταναλωτών, όπως τα dealnews. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, από χαρτί εκτύπωσης και μελανοδοχεία μέχρι λογισμικό και ηλεκτρονικά, για ένα τμήμα της κανονικής τιμής λιανικής πώλησης.
Εάν είστε σπουδαστής ή δάσκαλος, ενημερωθείτε για ειδικές εκπαιδευτικές τιμές σε προϊόντα και συνδρομές, και αναζητήστε εκδόσεις λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν ή με έκπτωση. Ακόμα κι αν δεν είστε σπουδαστής ή δάσκαλος, ελέγξτε αν δικαιούστε μειωμένη τιμή αναβάθμισης, για το λογισμικό που ήδη κατέχετε. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει μέχρι και 75% επί της αναγραφόμενης. Τέλος, ως υποκατάστατο, σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος.

6. Αγκαλιάστε την αυτο-εκπαίδευση

education

Το κόστος της διαρκούς εκπαίδευσης για τους web designers είναι συχνά πολύ μεγάλο. Ως εναλλακτική λύση, αναζητήστε πηγές στο Διαδίκτυο και στη Bιβλιοθήκη. Ένα-δύο σεμινάρια πανεπιστημιακού επιπέδου για προχωρημένο web design μπορεί να κοστίσουν μερικές χιλιάδες δολάρια, ενώ μια στοίβα από μεταχειρισμένα βιβλία με παρόμοια ύλη μπορεί συχνά να αγοραστούν για $ 50 ή λιγότερο στο Amazon.
Επίσης, ψάξτε για δωρεάν μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια που προσφέρονται στην κοινότητά σας ή σε απευθείας σύνδεση που θα ενισχύσουν τις ικανότητές σας συνολικά ή να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Αν θέλετε να συνεχίσετε την εκπαίδευση επί πληρωμή, κάντε αίτηση για υποτροφίες και υποστήριξη μέσω οργανισμών.

7. Κάντε το μόνοι σας

Ένας ανεξάρτητος ιδιοκτήτης επιχείρησης, ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας αναγκάζεται συχνά να είναι πολυπράγμων, όταν ξεκινά. Αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά μειώνει τις δαπάνες. Επίσης διευρύνει τις ικανότητές σας, ενώ σας δίνει μεγαλύτερη προοπτική για το τι χρειάζεται για να είστε επιτυχής.
Αγκαλιάστε το πνεύμα «κάν’το-μόνος-σου» γράφοντας μόνοι σας το web περιεχόμενό σας, ή κάνοντας διαδικτυακό μάρκετινγκ ή SEO.
Μια άλλη αλάνθαστη μέθοδος είναι να καταθέσετε μόνοι σας τη φορολογική σας δήλωση, αντί να πληρώσετε λογιστή ή φοροτεχνικό. Εάν είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μπορείτε να κρατήσετε λεπτομερή αρχεία με τη χρήση online προγράμματος λογιστικής, και να τελειώσετε τα φορολογικά στο πι και φι.

8. Πρακτική Εξάσκηση

Ένας συχνά υποτιμημένος, αλλά ανεκτίμητος τρόπος για να επεκτείνετε την εκπαίδευσή σας είναι να βρείτε έναν μέντορα που διατίθεται να σας βάλει κάτω από τα φτερά του. Εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε το χρόνο, μια εσωτερική πρακτική είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία και επαγγελματική κατάρτιση. Θα μπορούσατε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε τεχνολογία αιχμής, διαμοιρασμένο λογισμικό, ακόμα και ένα εβδομαδιαίο μισθό. Επιπλέον, θα βρείτε ευκαιρίες για δικτύωση και για τα διαπιστευτήρια του κλάδου.
Το να αποκτήσετε εσείς έναν άλλο εσωτερικό για εξάσκηση υπό τη δική σας αιγίδα, είναι κι αυτό μια καλή ιδέα. Σε αντάλλαγμα για την μετάδοση των γνώσεών σας, θα χτίσετε μια νέα σχέση, λαμβάνοντας παράλληλα δωρεάν βοήθεια, που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

9. Σκεφτείτε συλλογικά

brain

Μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος μείωσης των λειτουργικών εξόδων, είναι να συγκεντρώσετε πόρους με ομοϊδεάτες επαγγελματίες. Με το να ξεκινήσετε ή να ενταχθείτε σε μια ομάδα, θα εξοικονομήσετε χρήματα για την ενοικίαση γραφείων, τον εξοπλισμό, ακόμη και το κόστος της σύνδεσης στο Ίντερνετ.
Απευθυνθείτε στην τοπική κοινότητα μέσα από δημοφιλή δίκτυα, όπως το Meetup, ή να συμμετάσχετε σε ένα online φόρουμ για να εκτιμήσετε το ενδιαφέρον και να κάνετε διασυνδέσεις. Ο συνδυασμός των ιδεών, η δημιουργική έμπνευση, η κοινή βάση γνώσεων και η πιθανή εξοικονόμηση χρημάτων, είναι μερικά μόνο από τα θετικά που κάνουν αυτό το είδος της διασύνδεσης, ελκυστικό.

Το να κάνετε μια επιχείρηση επιτυχημένη, ιδιαίτερα σε έναν τομέα πολύ δημιουργικό, απαιτεί επιμονή σε ό, τι χρειάζεται, για να κάνετε τα πράγματα να λειτουργήσουν. Τα οικονομικά σας μπορούν να χτίσουν ή να βυθίσουν την επιχείρησή σας, γι’ αυτό πάρτε προληπτικά μέτρα για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Το Web design είναι ένας προηγμένος τεχνικός τομέας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψετε όλα τα χρήματα που αποκτήσατε με κόπο, για κάθε «απαραίτητο» gadget που εμφανίζεται στην αγορά. Αν αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, μεγιστοποιήσετε τους πόρους σας και βασιστείτε στη δημιουργικότητά σας, θα προωθήσετε την καριέρα σας διατηρώντας παράλληλα το κόστος λειτουργίας στο ελάχιστο.
Εσείς τι κάνετε για να μείνετε εντός προϋπολογισμού; Ξοδεύετε χρήματα για premium πηγές ή αρκείστε σε οικονομικές προσφορές; Ενημερώστε μας στα σχόλια.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.