Πως Να Συνεργαστείτε Onilne – Χρήσιμες Συμβουλές, Εργαλεία & Apps

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
20/12/2012 από
Zeoz

Η τέχνη της online συνεργασίας έχει τελειοποιηθεί πάνω από δυο δεκαετίες τώρα. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η ψηφιακή δικτύωση ξεκίνησε με τη δημοτικότητα των κινητών τηλεφώνων. Αλλά το World Wide Web έχει επεκταθεί για να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης όπου οι ιδέες μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι πραγματικό και απτό. Το να δουλέψετε με μια ομάδα οποιουδήποτε μεγέθους απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς. Με τα κατάλληλα όμως εργαλεία και αν έχετε κάποιες ιδέες είναι δυνατόν να χτίσετε μερικά από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Ακούγετε πολύ εύκολο για να γίνει από ότι στην πραγματικότητα είναι. Θα χρειαστεί να σκέφτονται όλοι στο “‘ίδιο μήκος κύματος” για να καταφέρουν να  επικοινωνήσουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά.
Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία και τη σωστή πλατφόρμα για την έναρξη δημιουργικών προσπαθειών.

leader

Σε αυτό το άρθρο θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες υποδείξεις για την ομάδα σας ώστε να μπορέσετε να συνεργαστείτε αποτελεσματικά online.

Οργανώστε την ομάδα σας

Μετά από πολλές δοκιμές και αποτυχίες έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η οργάνωση είναι η υπ ‘αριθμόν ένα συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να κρατήσετε  από αυτό το άρθρο, είναι πώς πρέπει η ομάδα σας να είναι οργανωμένη.

Κάθε έργο μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό στυλ οργάνωσης. Πρέπει να έχετε μια καθαρή μέθοδο για την ανταλλαγή ιδεών και την ομαδοποίηση ίδιων θεμάτων  Τα E-mail είναι μια προφανής επιλογή δεδομένου ότι μπορείτε να ρυθμίσετε κατηγορίες και ετικέτες για αρχειοθετημένες συζητήσεις. Αλλά δεν είναι τόσο καλό για realtime sharing μεταξύ πολλών ανθρώπων.

Ιδιωτικό Φόρουμ

Οι εφαρμογές chat είναι μια λύση, δεν είναι όμως καλές με παλαιότερες συνομιλίες κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να οργανώσεις τις πληροφορίες σου και να έχεις πρόσβαση σε αυτές,  μια μεταγενέστερη ημερομηνία.

forum

Πιστεύω ότι ένα ιδιωτικό Φόρουμ συζητήσεων μπορεί να είναι το τέλειο μέρος για να μοιραστείτε αυτές τις ιδέες. Κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας σας μπορεί να δημιουργήσει νέα θέματα και να απαντήσει στα σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Δεν έχει σημασία ποιος είναι online μιας και όλα τα θέματα κατηγοριοποιούνται  με γραμμικό τρόπο. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε τα θέματα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες στην αρχική σελίδα του φόρουμ.

Συνήθως οι περισσότεροι hosters τρέχουν σε περιβάλλον PHP / MySQL. Για open soure λύσεις, συστήνω phpBB ή Simple Machines. Το καθένα από αυτά έχει το δικό του σύνολο από templates τα οποία είναι ιδανικά για μικρές συνεργασίες και ομάδες. Και τα δύο scripts είναι ακόμη σε ενεργή ανάπτυξη και δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι ότι θα σταματήσει σύντομα.

Ανάθεση εργασιών

Ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο που η ομάδα σας θα συναντήσει είναι να οργανώσει τα καθήκοντα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από την αγορά, το περιεχόμενο, την ανάπτυξη, το σχεδιασμό γραφικών, την κωδικοποίηση του frontend ή backend ενός δικτυακού τόπου, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες σημαντικές εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Σε ό, τι αφορά τη διαχείριση εργασιών υπάρχουν περισσότερες από αρκετές commercial λύσεις αλλά δυστυχώς, για πολλές μικρές επιχειρήσεις, δεν είναι οικονομικά εφαρμόσιμες.

Σαν μια δωρεάν λύση συστήνω το Wunderlist. Είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης εργασιών που μπορείτε να βρείτε δωρεάν online. Σας επιτρέπει να μοιραστείτε με τους φίλους/συνεργάτες σας, στο δικό σας δίκτυό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο εργασίας του project και όλα τα νέα καθήκοντα που δημιουργείτε ν συγχρονίζονται αυτόματα στους λογαριασμούς των αντίστοιχων χρηστών! Το Wunderlist υποστηρίζει Mac OSX και Windows, καθώς και iPhone, iPad και Android apps.

Cloud Storage

H Αποθήκευση αρχείων σε Cloud είναι  μια σύγχρονη λύση που μπορείτε καθημερινά  να χρησιμοποιείτε σαν file storage και file sharing. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε που προσφέρουν cloud-based αποθήκευση για όλα τα αρχεία του project της ομάδας σας.

Ο σκοπός είναι να στήσετε ένα ενιαίο χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό είναι απαραίτητο, αν δουλεύεται με ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου και να ζουν σε εντελώς διαφορετικές ζώνες ώρας. Θα ήταν δύσκολο να μείνετε σε συγχρονισμό μεταξύ σας αλλά η cloud αποθήκευση έχει αλλάξει δραματικά την κατάσταση προς το καλύτερο.

Το CloudApp είναι ίσως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας. Οι  pro λογαριασμοί έχουν πολύ λογικές τιμές και έχετε σχεδόν κανένα όριο στο συνολικό αριθμό αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε. Οι δωρεάν χρήστες δεν θα δουν ποτέ το λογαριασμό τους να λήγει, έτσι όλα τα αρχεία τους αποθηκεύονται με ασφάλεια στο CloudApp για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

cloudapp

Μια άλλη λύση είναι Droplr η οποία είναι ένα νεότερο app για Cloud Hosting. Έχουν ενσωματωμένο λογισμικό για Windows και Mac λειτουργικά συστήματα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να παρακάμψετε εντελώς το web interface. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο εφαρμογών είναι ο σχεδιασμός του UI τους και τα διαγράμματα των τιμών. Ρίξτε μια ματιά και στα δύο και δείτε πιο από αυτά σας βολεύει περισσότερο.

drop

Google Web Apps

Όταν συζητάμε για συνεργασία σε cloud δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την Google. Τα πρωτοποριακά προϊόντα της έχουν ωθήσει τα όρια στον τομέα της τεχνολογίας του Διαδικτύου και τοποθέτησε δωρεάν εργαλεία στα χέρια των επιχειρηματιών. Ένα παράδειγμα είναι το Google Docs, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απεριόριστο αριθμό εγγράφων κειμένου, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας Λογαριασμός Google και το τεράστιο δίκτυο των server της, θα κρατήσει τα αρχεία σας αποθηκευμένα με ασφάλεια.

google_docs

Το καλύτερο στο google docs, είναι το μοναδικό σύστημα κατανομής τους, με ένα εύκολο στη χρήση interface. Μόλις είστε μέσα σε ένα έγγραφο, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου, κάνοντας κλικ στο “Share” κουμπί στην πάνω δεξιά γωνία. Αυτό θα εμφανίσει τις επιλογές, όπου μπορείτε να ανοίξετε το έγγραφο στο κοινό ή να το περιορίσετε σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων. Αυτά διαχειρίζονται μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ακόμη και αν τα μέλη της ομάδας σας δεν έχουν λογαριασμό στο Google να μπορούν να συνδεθούν και να επεξεργαστούν το περιεχόμενο.

Εργασία από το κινητό

mobile

Ακόμη δεν έχουν κάνει αρκετοί τη μετάβαση από την επιφάνεια εργασίας στις κινητές πλατφόρμες. Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για την χρήση desktop υπολογιστών διότι προσφέρουν μεγαλύτερη οθόνη και φυσικά υποστήριξη από χιλιάδες εφαρμογές. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα που τρέχουν iOS ή Android γίνονται γρήγορα Δημοφιλή και σύντομα ίσως να είναι ο κανόνας.

Είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την αγορά κινητής τηλεφωνίας, όταν πρόκειται για online συνεργασίες.
Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα που είναι διαθέσιμα, αλλά μόνο τα πιο δημοφιλή ήταν σε θέση να δημιουργήσουν εφαρμογές για κινητά.

Δύο σημαντικά  παραδείγματα είναι το Basecamp και το Socialcast.

Το Basecamp είναι ένα εργαλείο συνεργασίας, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε project workspaces και να αναθέσετε καθήκοντα σε διαφορετικούς χρήστες. Είναι καλό για μικρότερες ομάδες, που δεν έχουν μεγάλο κέρδος από την εργασία τους.

Το Socialcast, από την άλλη πλευρά, είναι ένα προϊόν με περισσότερο “βάθος”.  Προσφέρει free plan στο οποίο έχεις μεγάλο έλεγχο από το site σου. Αν ρίξουμε μια ματιά στην σελίδα πληροφοριών του προϊόντος, θα παρατηρήσετε όλες τις μικρές λεπτομέρειες σε αυτό το προϊόν. Η υποστήριξη κινητών είναι άψογη και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση ακόμη και στα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Ορισμένα από αυτά είναι: web analytics δεδομένων κίνησης, ανάθεση εργασιών, Outlook e-mail, ακόμα και microblogging widgets (status updates, post comments, questions, κλπ).

Οι Πιο δημοφιλείς Web εφαρμογές

Μαζί με τα παραπάνω έχω προσθέσει μια συλλογή από πολύ δημοφιλείς web εφαρμογές για online συνεργασία. Ο συγχρονισμός εργασιών και η δημιουργία ενός νέου έργου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο με αυτά τα ισχυρά εργαλεία.

Θα σας συνιστούσα να δοκιμάσετε κάθε εφαρμογή μόνο και μόνο για να δείτε πώς και αν λειτουργεί για σας. Εάν δεν σας αρέσει για οποιοδήποτε λόγο μια εφαρμογή, προχωρήστε στην επόμενη. Ο χρόνος σας δεν είναι κάτι που πρέπει να σπαταλιέται, όταν βρείτε τη σωστή εφαρμογή θα το ξέρετε!

Dropbox

dropbox

Αυτό είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ξεκινήσετε. Το δουλεύω από όταν ξεκίνησε και ακόμα δεν με έχει απογοητεύσει . Το Dropbox μπορεί με την τεχνική affiliate referrals να ανεβάσετε τα όρια του χρήστη .

Μπορείτε να κατεβάσετε λογισμικό για Mac, Windows, Linux, ή ακόμα και φορητές συσκευές. Η ομάδα του είναι απίστευτη και η εφαρμογή πραγματικά  “θα απλοποιήσει τη ζωή σας”. Το βασικό δωρεάν plan περιορίζετε σε αποθήκευση 2GB, αλλά οι pro λογαριασμοί μπορούν να αυξήσουν το όριο σε 1 terabyte ή περισσότερο!

Pando

pando_logo

Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί για επιτραπέζιους υπολογιστές και διαθέτει drag-and-drop interface. Διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το app και να το δοκιμάσετε αν σας ενδιαφέρει.

Wunderkit

wunderkit-logo-700

Wunderkit  είναι μια καλή επιλογή για online εργαλείο συνεργασίας. Έχει αναπτυχθεί από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν το Wunderlist αλλά με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Στην εφαρμογή μπορείτε να κάνετε social connection όπου ο κάθε χρήστης έχει το δικό του προφίλ δικτύου. Εμφανίζει: project workspaces, tasks, user photo, bio και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Αλλά το καλύτερο μέρος είναι ότι Wunderkit σας επιτρέπει να έχετε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Αυτό το καθιστά εξαιρετικά εύκολο να συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια ενός project. Επίσης έχει υποστήριξη για εφαρμογές στο OSX και iOS App Stores.

Sync.In

sync

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά αξιοσημείωτο app. Το Snyc.in θα δημιουργήσει public notes που ορίζονται από κλειδιά ταυτότητες. Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε κείμενο, όπως διευθύνσεις URL , κουκκίδες, HTML markup – οποιαδήποτε μορφή εισαγωγής κειμένου.

Στη συνέχεια, με την αντιγραφή του note URL μπορείτε να μοιραστείτε το ίδιο κείμενο με όλους στην ομάδας σας και έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας σε ό, τι έχετε ήδη δημιουργήσει ή ακόμα και να προσθέσουν τις δικές του σημειώσεις τους. Μπορείτε  επίσης να ορίσετε στις ρυθμίσεις ο κάθε συγγραφέα όταν κάνει αλλαγές να επισημαίνονται σε διαφορετικό χρώμα και να κατηγοριοποιούνται με μια σφραγίδα χρόνου.

Ενδεχομένως η εφαρμογή δεν είναι τόσο χρήσιμη στην αρχειοθέτηση των αλλαγών σας, αλλά εάν χρειάζεστε ένα live cloud-based αρχείο κειμένου για την ανταλλαγή απλών σημειώσεων τότε το Sync.in είναι  για εσάς.

 

web2project

 

Παλαιότερα που έψαχνα να βρω ένα online Project Management System (PMS) ύστερα από πολύ ψάξιμο βρήκα το web2project 

To web2Project είναι ένα δωρεάν Open Source επιχειρηματικό Σύστημα Διαχείρισης Έργων (PMS) που χτίστηκε για το μέλλον. Μετά την έννοια της Πλούσια Εφαρμογή Διαδικτύου (RIA) που θα παρέχει ένα διαδραστικό και αποτελεσματικό τρόπο για τη διαχείριση έργων.

w2p_calendar  w2p_project  w2p_files

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του web2Project είναι:

Μια ασφαλές web-based υποδομή ικανή να διαχειρίζεται οποιοδήποτε αριθμό έργων, εταιρειών, τμημάτων και χρηστών
Ένα one-stop shop για όλες τις πληροφορίες του έργου για να αποφευχθεί η σύγχυση και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος
Έργο σε επίπεδο ομίλου. Διαγράμματα Gantt
Ενιαίο ημερολόγιο – με την υποστήριξη iCalendar – δείχνει όλες τις σχετικές εργασίες και εκδηλώσεις
Μια σπονδυλωτή υποδομή που επιτρέπει την προσθήκη ή την αφαίρεση των ενοτήτων για να προσαρμόσετε τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

μπορώ να πω ότι με την μια με τράβηξε το πόσο απλά και κατανοητά είναι στημένο μιας και όλα όσα είχα δει μέχρι τότε με μπέρδευαν  και φυσικά το καλύτερο από όλα ήταν ότι την στιγμή που τα περισσότερα ξεκινάνε με κάποια $ τον μηνά αυτό είναι free και open source ;)

Συμπέρασμα

Δικτύωση και συνεργασία είναι πάντα μια γκρίζα ζώνη για τους νέους παίκτες. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί ποιοι είναι οι ηγέτες του έργου και ποια είναι τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί σε κάθε μέλος. Ευτυχώς έχουμε πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές για να καταστήσουν τη διαδικασία λίγο ευκολότερη.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να νιώθει άνετα και η ανταλλαγή ιδεών να με σεβασμό για τον άλλον. Οι Creative τύποι αγαπούν να χτίζουν καινούργια πράγματα – είναι στη φύση μας. Και το μόνο πράγμα καλύτερο από την οικοδόμηση δημιουργικών ιδεών είναι να έχετε και άλλα άτομα στο πλευρό σας.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.