Καλύτερες Επιχειρηματικές Πρακτικές Freelance

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
28/02/2013 από
Zeoz

Το freelancing θεωρείται ως το Ιερό Δισκοπότηρο του κλάδου μας. Είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν σαν μια μαγική ,φανταστική χώρα, όπου όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ωστόσο, το να είστε ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αν δεν ξέρετε πολλά για την επιχείρηση του design.

Έχω δουλέψει ανεξάρτητα ξανά και ξανά, εδώ και αρκετό καιρό τώρα. Είχα καλές και κακές εμπειρίες, που μου έχουν δώσει κάποια πολύτιμα μαθήματα. Ελπίζω περάσω ένα-δύο από αυτά σε σας, σήμερα.

Μιλήστε με έναν Λογιστή

accoun

Αυτό είναι σημαντικό. Οπουδήποτε κι αν ζείτε, η κυβέρνησή σας απαιτεί από εσάς να πληρώσετε φόρους. Όντας αυτοαπασχολούμενοι , σημαίνει ότι εσείς είστε τώρα υποχρεωμένοι να βάζετε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάθε πληρωμή σας. Τουλάχιστον εδώ που ζουμε, υπάρχει ένας ξεχωριστός φόρος για αρχή, απλώς και μόνο επειδή είστε αυτοαπασχολούμενοι.

Είναι τρομακτικό να ακούσετε όλα τα χρήματα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει από εσάς, αλλά τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο είστε έτοιμοι και μπορείτε να κάνετε προσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες. Όσο τρομακτική εμπειρία θα μπορούσε να είναι, είναι επαγγελματίες και αν τους αφήσετε να ανησυχούν αυτοί για τους φορολογικούς νόμους, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στα πράγματα που αγαπάτε. Μιλήστε με έναν λογιστή, δεν θα το μετανιώσετε.

Μιλήστε με έναν δικηγόρο

nevadalawyer

Ένας καλός δικηγόρος καλύπτει τα νώτα σας και μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για διάφορα πράγματα. Θα κάνετε μια ατομική ιδιοκτησία; Θα κάνετε μια Α.Ε.?Μια Ε.Π.Ε.; Ξέρετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός; Ένας δικηγόρος μπορεί να σας ενημερώσει και να σας προτείνει ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη οδός στην περίπτωσή σας.

Ένας δικηγόρος μπορεί επίσης να βοηθήσει με τις συμβάσεις. Κανείς δεν θέλει να έχει μια κακή αλληλεπίδραση με έναν πελάτη, αλλά μαντέψτε τι; Συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί με τον καλύτερο πελάτη. Στο τέλος της ημέρας, να θυμάστε ότι αυτό είναι μια επιχείρηση και ότι ο πελάτης, αφού σας πληρώνει από τα σκληρά κερδισμένα του χρήματα, θα προσπαθήσει να πιέσει και να αποσπάσει τα πάντα όσα μπορεί να πάρει. Η σύμβαση υπάρχει για να το αποτρέψει αυτό. Αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο μας.

Στέρεες συμβάσεις

At conference

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για το σημείο διολίσθησης. «Ω Θεέ μου, πληρώθηκα για να κάνω το x, αλλά κατέληξα να κάνω και το ψ και το ω, επίσης!». Και ξέρετε γιατί; Επειδή η σύμβασή σας δεν ήταν αρκετά στέρεη και τα διάφορα κενά οδήγησαν πελάτες να έχουν πάρα πολύ ελευθερία. Η σύμβαση θα πρέπει να καθορίζει το πεδίο εφαρμογής του έργου στην εντέλεια. Όταν ζητείται κάτι, θα είστε σε θέση να συμβουλευτείτε το συμβόλαιό σας και να δείτε αν είναι εντός του πεδίου εφαρμογής ή όχι.

Ορισμένοι σχεδιαστές κάνουν τις λεγόμενες «αναθεωρήσεις». Ο όρος που λέει, «Μπορείτε να κάνετε έως και τρεις αναθεωρήσεις σχετικά με το σχεδιασμό». Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι άδικο. Η αλήθεια είναι, οι περισσότεροι πελάτες θα θέλουν να κάνουν κάποιες δραστικές αλλαγές και αυτό είναι εντάξει. Χρεώστε το ως ένα αίτημα αλλαγής. Στο δικό μου συμβόλαιο έχω έναν όρο που αναφέρει ότι οποιεσδήποτε αλλαγές έξω από το αρχικό πλαίσιο εφαρμογής θα χρεώνονται x ευρώ την ώρα. Αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, το σενάριο «αμέτρητες αλλαγές» δεν θα συμβεί και για τυχόν αλλαγές που έχουν ζητηθεί, θα πρέπει να πληρωθείτε.

Αποκτήστε το σεβασμό των πελατών σας

respect

Κανένας πελάτης δεν θα σας σεβαστεί αν κάνετε και προσπαθείτε κάθε μικρό πράγμα που θέλουν. Το γεγονός είναι, ότι σας προσέλαβαν για να είστε ο ειδικός. Είστε ο επαγγελματίας του σχεδιασμού και ξέρετε τι κάνετε (ή τουλάχιστον ελπίζω να ξέρετε). Έχετε κάνει την έρευνά σας και κατανοείτε τι θα λειτουργήσει και τι όχι.

Θα καταλάβετε γρήγορα, ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησης του design πουλάει αυτό που κάνετε. Μερικοί λένε ότι το καλό design πουλάει από μόνο του, αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ορισμένοι πελάτες θα νομίζουν ότι έχουν φανταστικό γούστο στο design , ενώ δεν έχουν. Η δουλειά σας είναι να τους πείσετε ότι οι λύσεις που δημιουργείτε είναι οι σωστές και έχετε την έρευνα να το τεκμηριώσετε.

Πρόκειται για μια σχέση συνεργασίας. Δεν είναι το αφεντικό σας. Ωστόσο, να ακούτε τις προτάσεις τους και να είστε ταπεινός όταν προτείνουν κάτι που είναι σωστό. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι κρατούν τις επιχειρήσεις τους πολύ καλά και αυτό που πραγματικά θέλετε και οι δύο τελικά, είναι το έργο να είναι επιτυχές.

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και μην αφήνετε τον πελάτη να υπαγορεύει το έργο. Ναι, ξέρω ότι πληρώνουν τους λογαριασμούς. Ωστόσο, αν παρουσιάσετε την επιχειρηματολογία σας με σεβασμό και διακριτικότητα, θα κερδίσετε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Για να μην αναφέρουμε, θα μπορείτε να δημιουργείτε πράγματα που θα είστε υπερήφανοι να δείχνετε.

Ανακεφαλαίωση

Το freelancing δεν είναι παράδεισος. Είναι σκληρή δουλειά. Αλλά, αν συνηθίσετε την επιχειρηματικότητα λίγο περισσότερο, η εμπειρία μπορεί να είναι πολύ ομαλότερη και θα είστε σε θέση να την απολαύσετε. Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να βοήθησαν και αν αισθάνεστε ότι υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να αναφέρω, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω!
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.