Dart η νέα γλώσσα προγραμματισμού από την Google

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
11/10/2011 από
imagine

Έχουμε όλοι συνηθίσει η Google να προσπαθεί συνεχώς να εισχωρήσει σε νέους τομείς της πληροφορικής και να διαταράσσει τα λιμνάζοντα νερά. Χθες ανακοίνωσε την Dart μια γλώσσα δομημένου προγραμματισμού για την δημιουργία web applications με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί την javascript.  Σύμφωνα με τη Google, η Dart καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τόσο του μεμονωμένου developer που αναπτύσσει κάτι απλό, όσο και τα σύνθετα projects που εκτελούνται από μια μικρή η μεγάλη ομάδα προγραμματιστών. Η Google έχει εγκαινιάσει τη σελίδα dartlang, στην οποία δίνονται παραδείγματα κώδικα και γενικά όλες οι πληροφορίες για τη νέα γλώσσα.
Ο κώδικας της νέας γλώσσας μπορεί να εκτελεστεί είτε σε μία virtual machine, είτε πάνω από μία JavaScript engine, κάτι που σημαίνει πως η Dart μπορεί να μεταγλωττιστεί και να “τρέξει” σε οποιονδήποτε σύγχρονο web browser. Προς το παρόν η VM της Dart δεν είναι ενσωματωμένη στον Chrome, όμως αυτό είναι στις σκέψεις της εταιρείας.
Hide ↑

Ο Kώστας ξεκίνησε τις σπουδές του την δεκαετία του 90' στον τομέα της φωτογραφίας και του graphic design. Δεν άκουγε τους γύρω που το τόνιζαν πως δεν μπορείς να είσαι καλός σε πολλά πράγματα και έτσι από αντίδραση καταπιάνεται με την έντυπη γραφιστική , το web design αλλά και το system administration,την υποστήριξη πελατών και πρόσφατα με το search engine optimization, το παιδί για όλες τις δουλειές λοιπόν. Γνωστός στους φίλους του και ως πολυεργαλείο.

Follow imagine on Twitter

Real-time στατιστικά από το Google Analytics

30 September 2011

Με μία σύντομη ανακοίνωση η Google χθες μας αποκάλυψε το Google Analytics Real-Time που πλέον μας δίνει  τη δυνατότητα προβολής των στατιστικών[…]

Read more...

Google+ o αντικαταστάτης του facebook;

28 June 2011

To Google μας αποκάλυψε τελικά το google+, ένα μυστικό που κρατούσε πολύ καλά εδώ και αρκετό καιρό με απώτερο[…]

Read more...

Tίτλοι τέλους για τον internet explorer 6

14 March 2011

H microsoft επιτέλους αποφάσισε μετά από 11 χρόνια από την πρώτη  κυκλοφορία του i.e 6 με τα windows XP, πως πρέπει να μας αποχαιρετήσει και έτσι Read more...Σχόλια


Ποια η τύχη αυτής της γλώσσας;


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.